Traficanții de droguri se pregătesc pentru numărul mare de petreceri care vor avea loc în perioada sărbătorilor de iarnă. Aceștia își suplimentează deja stocurile de marfă, în condițiile în care cererea crește în această perioadă, iar anchetatorii susțin că, din acest motiv, prețurile vor fi și ele mai mari.
Numărul mare de evenimente organizate, în special în cluburi și restaurante, reprezintă pentru traficanții de stupefiante o bună ocazie pentru câștiguri serioase. Surse din rândul polițiștilor antidrog au dezvăluit, pentru Gândul, că există informații potrivit cărora mulți dintre cei care se ocupă de trafic ar fi achiziționat marfă pentru a putea onora numărul mare de comenzi, în special pentru noaptea de Revelion.
Sursele citate au precizat că, pentru acest gen de eveniment, cele mai căutate droguri sunt cele „de petrecere”, adică ecstasy și cocaina. Având în vedere cererea mai mare decât de obicei, există informații că stupefiantele se vor scumpi cu aproximativ 30 la sută.
În același timp, anchetatorii trag și un semnal de alarmă, cu privire la faptul că, din dorința de a câștiga mai mult, pe fondul cererii mari, dealerii ar putea să amestece narcoticele cu alte substanțe toxice, pentru a obține o cantitate mai mare.
Din acest motiv, spun polițiștii, există posibilitatea producerii unor intoxicații ce ar putea avea urmări grave.
În contextul în care, la nivel național, consumul de stupefiante a devenit un adevărat fenomen scăpat de sub control de către autorități, șeful Serviciului Antidrog București, comisarul șef Cătălin Țone, a fost invitat de autoritățile locale din mai multe județe pentru a vorbi tinerilor despre riscurile consumul de narcotice.
Autor al mai multor cărți de specialitate, ofițerul a prezentat, în contextul unor evenimente care au avut loc la Cluj și Satu Mare, la care au participat, în total, aproape 5.000 de persoane, ultima sa lucrare, „Marijuana, zborul spre iad”, care se bucură de un real succes în rândul adolescenților.
Ofițerul a adus cu el și un grup de 10 foști consumatori de droguri, care și-au spus poveștile de viață în fața elevilor prezenți la cele două evenimente.